Vastuullisuus

Vastuullisuus kuuluu päivittäiseen työhömme

 

Cityconilla on velvollisuus ja mahdollisuus vaikuttaa myönteisesti ihmisiin, yhteisöihin ja ympäristöön. Uskomme, että toimimalla vastuullisesti luomme arvoa pitkällä aikavälillä. Olemme sitoutuneet kestävään kehitykseen kaikessa toiminnassamme.

Citycon on hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Kiinteistökantamme tulee olemaan 100-prosenttisesti energiatehokas ja toimii uusiutuvalla energialla. Kaikki toimitilamme tulevat olemaan ympäristösertifioituja ja niihin pääsee helposti niin julkisilla kulkuvälineillä, polkupyörällä, jalan kuin sähköajoneuvoillakin.

Tekoja ja tavoitteita vastuullisuuden puolesta

Me IsoKristiinassa uskomme, että vastuullisuus rakentuu oikeista teoista. 

Teemme aktiivisesti töitä sen eteen, että energian- ja vedenkulutuksemme vähenisi. Seuraamme kiinteistön energian- ja vedenkulutusta, ja teemme pikaisia korjausliikkeitä näihin havaintoihin perustuen. Kun teemme rakennuksessa tarvittavia korjaustoimenpiteitä, otamme aina energiankulutuksen huomioon.
Kaikki IsoKristiinassa käyttämämme sähkö on vihreää sähköä. Osan käyttämästämme energiasta pystymme tuottamaan itse, sillä katollamme sijaitsee aurinkovoimala. Mittavan voimalan 522 aurinkopaneelia antavat meille noin 130 MWh sähköä vuodessa, ja tämä energia hyödynnetään mm. hissien ja liukuportaiden pyörittämiseen sekä yleisten alueiden valaistukseen.
IsoKristiinan katolla on kymmenientuhansien mehiläisten yhdyskunta. Pölyttävät hyönteiset ovat elintärkeitä ihmisille, sillä ne pölyttävät suurimman osan maailman kasveista. Näin maailmassa riittää ravintoa sekä hyötykasveista että metsämarjoista. Samalla mehiläiset huolehtivat ympäristön monimuotoisuudesta ja tuottavat monia hyödykkeitä, kuten lääketeollisuuden raaka-aineita ja hunajaa. IsoKristiinan mehiläisten tuottamaa omaa hunajaa voi maistella kauppakeskuksen kahviloissa.
 
Strategiamme perustuu pitkäaikaisten vastuullisuuslupauksiemme kuuteen prioriteettialueeseen

Hiilineutraalius
Citycon saavuttaa hiilineutraaliuden vuoteen 2030 mennessä

Yhteisönsä keskus
Citycon tuo ihmiset yhteen

Luonnonvarojen kestävä käyttö
Citycon suojelee luonnon monimuotoisuutta koko toiminnassaan

Kestävä arvoketju
Citycon edistää kestävää kehitystä yhdessä sidosryhmiensä kanssa

Kestävä liikenne 
Citycon edistää kestävää liikennettä keskuksissaan

Erinomainen käytännön toteutus
Citycon jatkaa läpinäkyviä ja luotettavia vastuullisuustoimia

Lue lisää: https://www.citycon.com/fi/vastuullisuus/vastuullisuus-cityconilla