Unelmakulma IsoKristiinassa 25.3.-31.5.

IsoKristiinassa vietetään näyttävästi Kulttuurin unelmavuotta 2024. 2. kerroksessa on vaihtuvia näyttelyitä ja esityksiä maalis-toukokuun ajan. Katso ohjelma alta - tervetuloa nauttimaan kulttuurista ostosten lomassa!

25.3.2024 klo 18:00 – 20:00 Unelmakulman avajaiset ja EKKO:n improryhmä Huti-Kassa Improshow

EKKOn improvisaatioryhmä Huti-kassan show kauppakeskus IsoKristiinan toisen kerroksen päädyssä. Esitys on osa Lappeenrannan kaupungin Kulttuurin unelmavuosi 2024-ohjelmaa. Ryhmää ohjaa Sami Kettunen. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

31.3.2024 klo 13:00 – 16:00 Umuco ry; kulttuurit kohtaavat, musiikkia ja tanssia

UMUCO tarkoittaa Kulttuuria

Yhdistys on rekisteröity vuonna 2016, kotikunta Lappeenranta.

 

Luvassa perinteistä Ruandalaista musiikkia, tanssia ja teatteria.

Autamme myös muita maahan muuttaneita kotoutumisessa ja yhteiskunnallisessa osallisuudessa.

 

3.4.–16.4.2024 klo 14:00 – 18:00 Uusi Kotimme? Lappeenrannan Seudun Ukrainalaiset ry:n näyttely

Lappeenrannan Seudun Ukrainalaiset ry:n ovat Unelmakulmassa mukana omalla valokuvanäyttelyllä.

 

Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan myötä Lappeenrannasta, kuin myös sen lähikaupungeista, on tullut uusi koti monelle ukrainalaisille, vaikka suurin osa heistä yhä unelmoi onnellisesta paluusta Ukrainaan.

Ukrainalaisista on vastaavasti ja luonnollisesti tullut näille paikkakunnille lisäys arkielämään, mukaan lukien työ-, koulu- ja vapaa-ajan ympäristöihin.

Ukrainalaisia edustamana yhdistyksenä näemme tärkeänä, että Ukraina ja ukrainalaisten läsnäolo olisi näkyvissä myös kaupunkiemme kulttuurielämässä.

Valokuvanäyttelyn nimeltään "Uusi kotimme?" tarkoituksena tuoda esille paikallisten ukrainalaisten kokemuksia asumisesta Suomessa, havaintoja asuin- ja kotikaupungista - niiden eroja ja yhtenäisyyksiä, hyvistä käytännöistä, joita ukrainalaiset ovat oppineet täällä ollessa ja, joita haluavat tuoda Ukrainaan palatessa, sekä asioista joita on ikävä. Tätä varten pidetään ukrainalaisille työpajoja (näyttelyn valmistellessa, ei liity Unelmakulmaan), joissa tutustutaan asuinkaupunkeihimme (meillä on jäseniä Lappeenrannasta, Taavetista, Taipalsaarelta, Savitaipaleelta), sukelletaan suomalaisiin tapoihin toimia, muistetaan kotikaupunkejamme Ukrainassa ja pohditaan omia tapoja toimia. Unelmoidaan yhdessä ottamalla valokuvia ja tuomalla esille tärkeitä havaintoja myös saatetekstin avulla.

Näyttelyn nimi on tarkoituksella tulkinnanvarainen. Uusi koti voi tarkoittaa asettautumista ja elämän käynnistämistä täällä Suomessa. Tai se voi tarkoittaa uudistunutta, jälleenrakennettua kotikaupunkia Ukrainassa, johon on myös tuotu parhaita käytäntöjä Suomesta. Kysymysmerkki symboloi sen, että kaikki on vielä auki ja paikallisten ukrainalaisten elämä itsestään on pelkkiä kysymyksiä, joihin ei välttämättä saada vastauksia ihan lähiaikoina.

18.4.–19.4.2024 klo 10:00 – 18:00 & 20.4.2024 klo 10:00 – 16:00 Joutsenon opisto tutuksi - Taidetta, Kulttuuria ja hyvinvointia!

 

Joutsenon Opiston unelmakulmassa esitellään opiston opintolinjoja, Taidekesän kursseja ja ilmaistapahtumia sekä opiston toimintakulttuuria: Tilaan ripustetaan kuvataidelinjan opiskelijoiden näyttely, ja yleisöllekin tarjotaan mahdollisuus osallistua taiteiluun. Japanin, korean ja englannin opiskelijat pitävät työpajoja, joissa pääsee tutustumaan näiden kielten opiskeluun ja kulttuuriin. Suomea toisena kielenä opiskelevat ukrainalaiset järjestävät kädentaitoihin liittyvän työpajan. Edetään ekoina -linja toteuttaa osallistavan kurssitehtävän osana aktiivinen vaikuttaja -kurssiaan. Lisäksi esitellään syksyllä alkavaa uutta opintolinjaa Hyvinvoiva keho ja mieli.

Tervetuloa tutustumaan!

 

21.4.2024 klo 13:00 – 16:00 Umuco ry; kulttuurit kohtaavat, musiikkia ja tanssia

UMUCO tarkoittaa Kulttuuria

Yhdistys on rekisteröity vuonna 2016, kotikunta Lappeenranta.

 

Luvassa perinteistä Ruandalaista musiikkia, tanssia ja teatteria.

Autamme myös muita maahan muuttaneita kotoutumisessa ja yhteiskunnallisessa osallisuudessa.

 

22.4.–23.4.2024 klo 12:00 – 15:00 Kulissien takaa - mitä museon kokoelmille kuuluu? Lappeenrannan museot

Kulissien takaa – mitä museon kokoelmille kuuluu?

 

Lappeenrannan museoiden henkilökuntaa on tavattavissa Unelmakulmassa ma-ti 22.–23.4. klo 12–15! Tule juttelemaan museon näkymättömästä työstä, joka jää helposti piiloon suurelta yleisöltä. Tällaista työtä tehdään muuan muassa kokoelmien ja arkeologian parissa.

Entä haluatko tietää, miten museon omiin kokoelmiin pohjautuvaa näyttelyä tehdään? Kesällä 2025 Lappeenrannan taidemuseolla nähdään von Boehmin taiteilijasukua esittelevä näyttely, jonka suunnitteleminen on jo nyt käynnissä.

 

24.4.–25.4.2024 klo 12:00 – 15:00 Taitola Pop-Up (toiminnallinen työpaja klo 13:00 – 14:00)

Taitola pop-up 24-25.4.2024 klo 12–15 Unelmakulmassa

 

Taitola siirtää toimintaansa Unelmakulmaan kahdeksi iltapäiväksi osana kulttuurin unelmavuotta. Unelmakulmassa Taitolan Pop-Upissa on esillä Taitola Joutsenon ja Taitola Lappeenrannan pieni taidenäyttely. Lisäksi tilassa on esillä Taitolassa valmistettuja tuotteita. Taitola järjestää Unelmakulmassa molempina päivinä kaikille avoimen toiminnallisen taidetyöpajan klo 13–14. Tervetuloa moikkaamaan meitä!

 

Facebook: Taitola Hoivapalvelut oy

IG @taitola_joutseno ja @taitola_lappeenranta

 

27.4.2024 klo 12:00, 13:00, 15:00 & 16:00 KMMK KrisseKeikka

KMMK-yhtye

Settien sisältö koostuu ohjelmistossamme olevista kotimaisista ja ulkomaisista cover-kappaleista, aina R.E.M.-yhtyeestä Kirkaan ja Patti Smithistä XL5:een. Settien kohokohtana saa ensiesityksensä sanoittamamme ja säveltämämme kappale, jonka työnimi on Ysäri-Krisse. Nimensä mukaisesti kappale kertoo kauppakeskus IsoKristiinan varhaisista vaiheista ja kaikista niistä elämyksistä, joita se aikoinaan tarjosi kaupunkimme nuorisolle. Kuka voisikaan unohtaa Tiimarin karvatarroja, Anttilan TopTen-osastoa ja ensipuraisua Arnolsin donitsista, puhumattakaan yläkerran Rosson raastepöydästä. Mukana ovat tietenkin myös eläinkauppa Calamarin pörröiset hämähäkit, Pub Olteriin yrittäminen väärillä papereilla ja Levy-Musiikin 4/6 tiskillä notkuminen rokkaripoikia tiiraillen. Ysärinostalgia on tällä hetkellä kuuminta hottia ja haluamme omalta osaltamme olla heittämässä bensaa liekkeihin. Meidät tunnetaan taidokkaista tulkinnoistamme ja intensiivisestä lavaesiintymisestä, josta ei huumoria eikä heittäytymistä puutu.

 

28.4.2024 klo 13:00 – 16:00 Umuco ry; kulttuurit kohtaavat, musiikkia ja tanssia

UMUCO tarkoittaa Kulttuuria

Yhdistys on rekisteröity vuonna 2016, kotikunta Lappeenranta.

 

Luvassa perinteistä Ruandalaista musiikkia, tanssia ja teatteria.

Autamme myös muita maahan muuttaneita kotoutumisessa ja yhteiskunnallisessa osallisuudessa.

 

2.5.–15.5.2024 ma-pe klo 12:00 – 18:00 & la-su klo 10:00 – 16:00 Z Z Z, LAB-kuvataideopiskelijoiden näyttely

LAB-ammattikorkeakoulussa kuvataidetta opiskeleva ryhmä järjestää 2.5.-15.5.2024 ajalla taidenäyttelyn Unelmakulmaan. Näyttelyn nimi on Zzz ja sen aiheena onkin uni ja uneksiminen. Näyttely tarjoaa jokaiselta osallistujalta monimuotoista taidetta sekä jakaa omalaatuisia näkemyksiä unimaailmasta.

 

18.5.2024 klo 11:00 – 16:00 & 19.5.2024 klo 12:00 – 16:00 Taidekoulu Estradin Taideparkki

Taidekoulu Estradin Taideparkki sisältää monitaiteisia taiderasteja, improteatteria, sirkusesityksiä, satupicnikkiä ja taidetyöpajoja. 

 

20.5.–21.5.2024 klo 12:00 – 20:00 Kuvallista tunteesi - Mental Health Art Week: Osallistava taidetila, Taidekollektiivi Mistuura

Taidekollektiivi Mistuuran osallistavassa pop-up taidetilassa etsitään omia ääriviivoja ja puretaan ajatuksia kuviksi. Teosten tekemiseen voi osallistua omatoimisesti, ohjattuna tai katselijana. Tilaan voi tulla myös vain pysähtymään.

22.5.2024 klo 10:00 – 11:00 Miun Unelma, Laptuote-säätiö sr / Kettupaja

 

Miun Unelma…

 

…mitä Mie haluaisin olla?

Kettupajalaiset ovat suunnitelleet ja toteuttaneet unelmiensa roolihahmot Goodwill kierrätysmyymälästä saaduista kierrätetyistä materiaaleista. Lähdemme kiertueelle Laptuotteen Sotepajalta meidän ikiomalla mielikuvitus Limusiinilla kohti IsoKristiinan unelmakulmaa. Tanssimme, laulamme ja esittelemme Unelmakulmassa meidän uskomattoman upean satuhahmopuvustomme. Haluamme tavata ihmisiä ja näyttää osaamistamme sekä luovuuttamme!

 

Koska kaikkien osaamisella ja unelmilla on oikeus näkyä myös digimaailmassa, olemme saaneet mukaamme Mie Ite- Digiä kaikille -hankkeen työntekijät. Hanke vahvistaa Etelä-Karjalan alueen vammaisten, erityisesti kehitysvammaisten henkilöiden digiosallisuutta. Hankkeen työntekijät voit kohdata Unelmakulmassa digiaiheisten kysymysten ja pohdintojen äärellä!

 

Olemme hyviä, ei tolkun määrää!

 

24.5.2024 klo 12:00 – 16:00 Unelmakulmassa Metkun sarjakuvatyöpaja, pinssien tekoa ja leikkiä lapsille

Unelmakulmassa pidetään Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metkun sarjakuvatyöpaja. Tule tutustumaan sarjakuvien kerrontaan ja hahmojen luomiseen sekä tekemään oma unelmasarjakuvasi. Voit myös askarrella oman unelmapinssin. Työpajaa on ohjaamassa kuvataiteilija Tiinalotta Särmölä. Paikalla on myös hauska Metku-Kissa, joka leikittää lapsia. Lisäksi jaossa on Sara-Saimaannorppa ja Kuisma-Kuutti sarjakuvakirjoja sekä Willipasseja. Tehdään sarjakuvia, se on hauskaa huvia! Metku osallistuu Unelmakulman työpaja-tapahtumalla Lappeenrannan kaupungin Kulttuurin unelmavuoden 2024 ja Mieli Ry:n valtakunnalliseen MHAW, Mental Health Art Week-ohjelmaan.

 

31.5.2024 klo 14:00 & klo 15:00 Sirkus Kumiankka TREMOLO

Rumpalin ja jonglöörin mukaansatempaava ja rytmikäs esitys!  

Sirkus Kumiankka - Tremolo Euroopan suurimpia festivaalilavoja kiertäneen sirkusrumpalin ja maailmanennätyksiä haalineen jonglöörin mukaansatempaava ja rytmikäs elämys. Tremolo on kahden miehen, Aaro Kontion ja Henri Vahvasen, sirkusteos, joka käsittelee kontrastia, tempoa ja yhteistyötä. Se on abstrakti tarina jonglööristä ja sirkusrumpalista. Aaro Kontion esinemanipulaatio yhdistyy Henri Vahvasen monipuolisiin rytmeihin ja perkussioihin. Tätä mukaansatempaava, hyväntuulista ja rytmikästä elämystä kokiessaan on vankkahermoisenkin vaikea pysyä paikoillaan! Elämys sopii erityisesti livemusiikin ystäville ja vankkumatonta taituruutta arvostaville katsojille sekä monipuolisesti erilaisiin yritystapahtumiin. Aaro Kontio on jongleeraukseen panostava sirkustaiteilija ja kuusinkertainen diabolon suomenmestari. Hänellä on lisäksi hallussaan kaksi diabololla tehtyä maailmanennätystä. Aaro on esiintynyt monipuolisesti sirkuksissa, laivoilla, gaaloissa, elokuvissa ja monenlaisissa yleisötapahtumissa. Henri Vahvanen on lukuisissa kokoonpanoissa soittanut rumpali, joka on kiertänyt Euroopan suurimpia festivaalilavoja. Hänen soittoaan voi kuulla kymmenillä julkaisuilla ja tallenteilla. Henri on myös koulutettu paukepiiriohjaaja ja monipuolinen perkussiotaiteilija.